En modern storstadsbo har väldigt många uppgifter – alltifrån heltidsarbete och familjeåtaganden till att arbeta för sitt lokalsamhälle. Det är därför inte så konstigt att vi inte har lustatt utföra hushållsarbete, hushållssysslor.
Som tur är kan alla Stockholmsbor delegera hushållssysslorna genom att välja en professionell städfirma Stockholm. Hur väljer man då en professionell städfirma i Stockholm?

1. Leta reda på en erfaren och tillförlitlig städfirma i Stockholm som kan uppvisa goda omdömen

Erfarenhet och resurser. När man letar efter information om en städfirma i Stockholm är det viktigt att kontrollera firmans erfarenhet, dess kompetens, samt rekommendationer. En firma som har erfarenhet av städning kommer gärna att lämna referenser.
Förmågan att tillhandahålla olika tjänster till aktörer av alla storlekar, hemstädning, kontorsstädning, städtjänster för institutioner och organisationer.

2. Kontrollera vilka tjänster som erbjuds av städfirman

Vilka andra tjänster, utöver städtjänster, tillhandahålls av den städfirma som du kontrollerar? Andra tjänster som kan vara användbara är:

 • montering, reparation och borttagning av delar av heminredningen,
 • planlösning, däribland av kök, badrum och garderober,
 • ta fram förslag för planering av köksträdgårdar,
 • fönstertvätt,
 • mattvätt,
 • städning av offentliga objekt och trappuppgångar,
 • städning efter renovering,
 • städning efter evenemang, bl.a. på kontor, efter bröllop, födelsedagar, samt även efter fester hemma, eller på kontoret.

Om man väljer en firma som tillhandahåller ett komplett utbud av tjänster kan man räkna med mer fördelaktiga priser och korta svarstider vid ovanliga problem.

(Bild: Tina Franklin/Flickr, CC)

3. Förhör dig om städpersonalens kvalifikationer

En städfirma bör investera i sina anställdas utbildning, och ständigt lära dem nya teknologier, utrustningar och städningstekniker, samt arbetsmiljöbestämmelser. Endast yrkesfolk kan säkerhetsställa högsta kundbelåtenhet.

4. Kontrollera vilka certifieringar som firman har och vilka standarder den följer

Det är bra att försäkra sig om att städfirman lägger ribban högt. Tillämpar den kvalitetsstandarder enligt kraven i ISO 9001:2008? Tillämpar den punkternai ”MM Constructions samuraj-kod” i sina kundkontakter? Kan den garantera en kort svarstid tack vare den senaste tekniken?

Hur viktigt är det att veta att städfirman inte bara känner till våra behov, utan även försöker förutse problem och effektivt förhindra dem. Exempelvis kan tillsättningen av ett dussin praktikplatser, eller att svärmodern plötsligt kommer till Stockholm, förorsaka att städfirmans arbetstider förskjuts, eller så kan det kräva en speciell metod (städning hos allergiker, äldre eller handikappade).

5. Förvissa dig om att din städfirma bryr sig om miljön

När det gäller miljömedvetande placerar sig vår huvudstad högst upp svenska städer. Städfirman erbjuder professionella men även miljövänliga städtjänster för dem som letar efter ekologisk städning i Stockholm:

 • en sådan städfirma använder material och förpackningar som uppfyller alla säkerhetskriterier och som inte är farliga för hälsan,
 • arbetsmaterial bestående av mikrofiber som förlänger den verkliga drifttiden av de rengjorda ytorna,
 • och den använder utrustning med låg bullernivå.

”Grön städning” minskar skadliga effekter på miljön, reducerar människor och djurs kontakter med skadliga ämnen till ett minimum, säkerställer en längre livslängd för våra favoritmöbler och andra föremål!
Om man anförtror städningen till en ansedd städfirma innebär det att arbetet kommer att utföras samvetsgrant och med omsorg om miljön.

Behöver du städhjälp i Stockholm?

MM Construction AB gör det till en hederssak att erbjuda den bästa nöjd-kund garantin. Vi tillhandahåller städtjänster i Stockholm på högsta nivå.

Kontakta oss för att ta reda på vad som utmärker våra städtjänster!